Izvor: RTS, 24.Sep.2023, 06:01

Кијев и Москва настављају рат дроновима; У Норвешкој ухапшен бивши командант Вагнера

Рат у Украјини – 578. дан. Дњепропетровска и Одеска област биле су јуче мета руских дронова, тврди Кијев. Русија је, са друге стране, оптужила Украјину за напад на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу. Сергеј Лавров поручио је да украјински предложени мировни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << план, као и најновији предлози УН за оживљавање црноморске иницијативе за жито, "нису реални". Премијер Пољске Матеуш Моравјецки поручио је Зеленском да никада више не вређа Пољаке као што је то учинио током говора у УН.
Кијев је оптужио Москву за јучерашњи напад на Дњепропетровску и Одеску област.
Са друге стране, Русија је оптужила Украјину за напад на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу.
Реаговао је и Кијев, и поручио да је тај украјински напад у Севастопољу веома моћан резултат и да Украјина "тамо има много таквих циљева".
У међувремену, се огласио руски министар спољних послова Сергеј Лавров и поручио да украјински предложени мировни план, као и најновији предлози Уједињених нација за оживљавање црноморске иницијативе за жито, "нису реални".
Председник Украјине Володимир Зеленски доделио је пољским волонтерима државна признања током кратке посете Пољској на путу за Украјину, али се није састао са званичницима јер су односи две земље затегнути због увоза житарица.
Премијер Пољске Матеуш Моравјецки поручио је да жели председнику Украјине Володимиру Зеленском да никада више не вређа Пољаке као што је то учинио недавно током свог говора у Уједињеним нацијама.
САД траже појашњење од Пољске након што су званичници те земље најавили да би могла да буде обустављена војна помоћ Украјини, објавио је Блумберг позивајући се на америчког званичника који је желео да остане анониман.
У Норвешкој је ухапшен бивши командант Вагнера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.