Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 17:38

Тужилаштво тражи притвор за шесторо ухапшених због шверца кокаина

Због опасности од бекства и могућности понављања кривичног дела, тужилаштво тражи од суда да одреди притвор за свих шесторо осумњичених за пребацивање више од 320 килограма кокаина из Јужне Америке у Европу.
Јавно тужилаштво за организовани криминал >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << донело је наредбу о спровеђењу истраге против Живка Бакића, Александра Матића, Немање Предојевића, Стефана Шаранца, Миодрага Стошића, Саше Мојсиловића ( у бекству), Саше Стоисављевића и више Н. Н. лица, саопштено је из Тужилаштва.
Како се наводи, постоји основана сумња да су извршили кривична удруживање ради вршења кривичних дела, у стицају са кривичним делом недозвољена производња и стављање у промет дроге.
Шесторо осумњичених, који су ухапшени јуче у Београду, на саслушању су се бранили ћутањем.
Јавно тужилаштво за организовани криминал је након саслушања судији за претходни поступка Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду предложило да се у односу на сва лица одреди притвор.
Као разлог за одређивање притвора наведени су опасност од бекства и могућност понављања кривчног дела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.