Izvor: RTS, 21.Sep.2023, 16:59

Суђење групи Беливук-Миљковић, мајка убијеног сведочи о нестанку сина

У Специјалном суду у Београду данас је испитивањем сведока настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. Вође >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << организоване криминалне групе Вељко Беливук и Марко Миљковић изнели су на суђењу примедбе на исказе испитаних сведока у овом судском поступку.
Сведок А. Ж., иначе супруга Р. Ж. рођака наводног вође "кавачког" клана Радоја Звицера, испричала је да је кућу у Сурдуку наследила од баке 2018. године. 
У дворишту те куће су како се сумња, припаднци ове групе спалили тело Горана Михајловића. 
Супруг А. Ж. је ухапшен у Истанбулу, јер је осумњичен за убиство вође "шкаљарског" клана Јовицу Вукотића. 
Сведок је описала тај плац у Сурдуку и рекла да има стара и нова кућа, као и да стару кућу нису закључавали, јер су ту одлагали ствари за одржавање имања.   
Кључеве од те куће су имали њен отац, бивши супруг, човек који је сређивао имање и брат од стрица који никад није долазио. 
А. Ж. се за Р. Ж. удала 2013. године, а растала 2015. године, а званично се папиролошки растала од њега тек ове године, јер није могао да му буде уручен захтев на развод брака.     
На питање у каквим односима је била са Р. Ж. 2018. и 2019. године, А. Ж. је рекла да није имала комункацију са њим, те да га деца нису видела пет година.   
Беливук и Миљковић изнели примедбе на исказе сведока Након исказа А. Ж. браниоци су почели са примедбама на исказе сведока. Марко Миљковић је имао примедбу прво на исказ сведока И. З. јер како каже сведок није могао са сигурношћу да тврди да се телефом чуо са Миљковићем везано за аутомобил који је продавао, додајући да је могао било ко да се представи као он (Миљковић).
Мајка убијеног Горана Михајловића, је,  како тврди Миљковић, изнела другачије информације од сведока А. Н. који јој је како је тврдила он све испричао о нестанку њеног сина. У примедби на исказ Михајловићеве мајке, Миљковић је рекао да је она тврдила како је њен син поштен док је сведок А. Н. изнео да је Михајловић више пута неког преварио за новац или дрогу.
Миљковић је у једном тренутку причајући о Михајловићу рекао да је његова мајка током исказа рекла "да је скот он би био жив" на шта је Миљковић додао " ја не знам да ли је скот или није, али знам да је жив".
Затим је Миљковић причајући о исказу сведока оштећеног И. С. којег су према оптужници припадници ове групе држали на стадиону ФК Партизан три дана где су га тукли, мучили и силовали, рекао да он "није у винклу".
Након Миљковића и Беливук је изнео примедбе на исказ сведока А. Н. 
Судија изрекла опомену Миљковићу Судија је данас изрекла још једну опомену Миљковићу да се примерно понаша, јер је предложио да се "вештачи тужилаштво".
Иван Нинић пуномоћник оштећене мајке убијеног Горана Михајловића, доставио је суду медицинску документацију као доказ да је Михајловић за време убиства Даворина Балтића био на операцији и једва се кретао касније, те није могао он да учествује у Балтићем убиству. 
Окривљени-сарадник Никола Спасојевић је раније током свог излагања рекао да је Михајловић учествовао у Балтићевом убиству.   
Одређена је пауза након које следи читање писаних доказа. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.