Izvor: RTS, 21.Sep.2023, 07:10

Вучић детаљно информисао шеика Ал Нахјана о насиљу над Србима на КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Њујорку с министром спољних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном о најважнијим питањима на агенди заседања Генералне скупштине УН и саопштио да га >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је детаљно информисао о насиљу које се врши над Србима на Косову и Метохији.
Александар Вучић је присуствовао пријему који је поводом 78. заседања Генералне скупштине УН приредио шеик Абдула бин Зајед ал Нахјан и како је навео на Инстаграму, том приликом је позвао “пријатељске УАЕ да својим утицајем и ангажманом помогну у заштити и опстанку нашег народа на својим вековним огњиштима”.
Вучић је замолио шеика Ал Нахјана да председнику УАЕ његовом височанству шеику Мухамеду бин Заједу ал Нахјану пренесе његове "срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања, уз очекивање да ће, чим му обавезе то буду дозволиле, поново посети пријатељску Србију, која је и његова кућа".
"Поновио сам да сам посебно поносан на наше пријатељство, као и на чињеницу да један од најутицајнијих лидера света нашу земљу сматра важним партнером и да и лично посвећује велику пажњу даљем јачању односа са Србијом”, написао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.