Izvor: RTS, 15.Sep.2023, 10:12

Српском младићу претученом у Грачаници одређено полицијско задржавање

Једном од младића А. М. који је синоћ претучен од стране припадника тзв. косовске полиције у Грачаници је одређено задржавање до 48 сати, потврдио је за Танјуг адвокат Миле Марковић.
Према речима адвоката, тужитељка га није обавестила о мери притвора, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а притвореног младића према закону након ове мере сутра морају извести пред истражног судију.
"Мислим да је ово мера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво", рекао је Марковић за Танјуг.
Марковић је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве А. М., рекла да он може отићи на лекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће после тога бити пуштен кући.
Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.
Младићи су пребијени у самом центру Грачанице, на очиглед случаних пролазника, само зато што су затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.
На то је један од полицајаца узвратио: "Знаш ли ти где живиш?" и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега.
Други младић М. М. се и даље налази на болничком лечењу због повреда задобијених од стране припадника такозване косовске полицајце.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.