Izvor: RTS, 13.Sep.2023, 11:46

Сведок није видео Душка Арсића да је протеривао и расељевао Албанце на подручју Приштине

Испитивањем сведока, у Приштини је настављено суђење против Душка Арсића, кога тужилаштво терети да је наводно починио ратне злочине против цивилног становништва током 1999. године.
Сведок тужилаштва на данашњем рочишту Арсим Краснићи изјавио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да никада није чуо нити видео Душка Арсића да је била шта извршио, да о њему ни раније ништа није чуо, ни пре, ни после сукоба.

“Нема сумње да Душко Арсић није учинио дело које му се ставља на терет”, рекла је његова адвокатица Јована Филиповић након рочишта, додајући да је тиме потврђено да Арсић није учествовао у било каквим другим дешавањима на подручју града Приштине која му се стављају на терет.
Почетком новембра прошле године Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против Душка Арсића, наводећи да "постоји основана сумња да је у дослуху са другим припадницима српске полиције и паравојних група, од јануара до јуна 1999. године, најпре учествовао у принудном протеривању и расељавању грађана Приштине и околине, затим пљачкању и паљењу кућа Албанаца".
Арсић је наводно учествовао у малтретирању албанских цивила, а неки од њих су рањени и убијени.
На првом појављивању пред судом Арсић је одбацио оптужбе којима га тужилаштво терети.
Други бранилац Душка Арсића, адвокат Небојша Влајић очекује да правда победи, да у овом случају недужан човек изађе из затвора.
“Ово је случај, где се прво човек ухапси па да се након тога траже докази и траже сведоци и након његовог хапшења се води истрага, а шта је та истрага показала видимо на даншњем суђењу, да долазе редом сведок за сведоком, који не знају ништа о предмету сведочења”, рекао је Влајић.
Арсић је ухапшен 8. децембра 2021 године на пункту Јариње, пошто је кренуо да реши проблеме око узурпиране имовине у селу Матичане код Приштине у присуству двоје малолетне деце.
Средином децембра, одмах по хапшењу, саслушан је Артан Краснићи који је тужио Арсића. Ухапшен је након што је претходно поднео тужбу због узурпације своје имовине.
Следеће рочиште заказано је за 21. Новембар у Основном суду у Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.