Izvor: RTS, 07.Sep.2023, 20:05

Петковић: Алиби Приштине више нигде не може да прође, Столтенберг одржао лекцију Вљоси Османи

Настојање Приштине да алиби за покушај етничког чишћења Срба пронађе у некаквом измаштаном малигном утицају Београда, више нигде не може да прође и Вљоса Османи је то сазнала на непосредан начин – тако што јој је генерални секретар НАТО-а одржао лекцију на конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за новинар, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Петар Петковић је саопштио да се Вљоса Османи очигледно није добро провела у разговору са представницима НАТО-а у Бриселу, па је у нападу панике и немоћи поново прибегла лажима и теоријама завере, оптужујући Београд за све и свашта, због чега је још једном испала и неозбиљна и смешна.

"Руковођена уверењем да треба лагати што безочније да би лаж прошла као истина, Османи се праварила јер је себи дозволила да помисли да у Бриселу разговара са неинформисаним и лаковерним људима, који, међутим, јасно сагледавају ситуацију на Косову и Метохији и без дилеме у Приштини препознају кривца за дестабилизацију на терену", истиче Петковић.
Настојање Приштине, оценио је, да алиби за покушај етничког чишћења Срба са Косова и Метохије пронађе у некаквом измаштаном малигном утицају Београда, више нигде не може да прође, и Османи је то сазнала на непосредан начин - тако што јој је генерални секретар НАТО-а одржао лекцију на конференцији за новинаре, где је представљена као "госпођа Османи са Косова" и где јој је јасно речено да такозвани КБС не може на север покрајине.
"НАТО је у марту 2004. био сведок суровости и бескрупулозности великоалбанског шовинизма на Косову и Метохији, и уверен сам да нико, чак ни у Бриселу, не гледа са симпатијама на покушаје Куртија и његових идеолошких истомишљеника да изазову репризу мартовског погрома и нови рат на Западном Балкану", додаје Петковић.
Србија, напомиње, на основу Резолуције 1244 СБ УН и Војно-техничког споразума из Куманова, доследно сарађује са снагама НАТО-а на Косову и Метохији, и та сарадња се одвија на институционализован начин и у доброј вери, јер обострани је интерес да у јужној српској покрајини буде мир, а да српски народ буде заштићен од зулума и самовоље Аљбина Куртуја.
"Београд ће наставити да буде искрен и поуздан партнер међународне заједнице у настојањима да на Западном Балкану буде осигуран трајан мир и стабилност, како би народи овог региона у сарадњи и у заједничком интересу окренули нову страницу историје, а на тој страници неће бити места ни за Куртија, ни за Османи, ни за друге пиромане", закључио је директор Канцеларија за КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.