Izvor: RTS, 05.Sep.2023, 23:24

Гради се нови мост у Мрчајевцима, очекује се да радови буду завршени у новембру

У Мрчајевцима, на месту где је у јуну вода однела једини мост преко Западне Мораве, између Чачка и Краљева, гради се нови. Требало би да буде завршен до новембра и реши проблем мештана који сада користе обилазне путеве.
Уместо поправљања старог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << моста, грађевинари су после рушења његовог дела у Мрчајевцима започели градњу новог моста. Урађени су пројекти, уклоњена конструкција и почела градња седам стубова преко којих ће се премостити река.

"Коловозна конструкција ће код новог моста бити ширине пет и по метара. Мост ће у себи имати пешачку стазу која ће бити ивичњацима одвојена од коловозне траке. Биће уграђени одбојници, ограда на мосту. Оно што је интересантно овај мост ће бити и осветљен", наводи Милан Вилотијевић, координатор извођача радова "Лотекс". 
Мост преко Западне Мораве у Мрчајевцима једини је од Чачка до Краљева, па је изградња новог посебно значајна за мештане више села на њеним обалама. Из чачанског јавног предузећа "Градац", управљача општинског пута на ком се мост налази, прате динамику радова.
"Ми смо током извођења ових радова све елементе који су скинути са старог, срушеног моста депоновали на наше локације у намери да те исте елементе који су јако квалитетни искористимо за изградњу и поправку мостова на сеоском подручју до чијег је оштећења дошло током елементарних непогода у овој години", каже Милан Бојовић,директор ЈП "Градац".
Очекује се да ће нови мост у Мрчајевцима бити завршен до новембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.