Izvor: RTS, 04.Sep.2023, 05:53

Наставља се борба дроновима Кијева и Москве; Путин и Ердоган у Сочију разговарају о житу

Рат у Украјини – 558. дан. Руски дронови су гађали украјинску луку Измаил на Дунаву у региону Одесе, наносећи значајну штету инфраструктури. Више зграда се запалило, али нема повређених, саопштили су локални званичници. Оборено је 17 дронова, али су неки погодили мете. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Председници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, састаће се данас у Сочију, а осим билатералних питања главна тема разговора биће договор о извозу жита из црноморских лука.
Кијев је саопштио да су руске снаге током јучерашњег дана извршиле напад дрновима на Одеску област.
Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да украјинске снаге напредују у контраофанзиви. Тврди да су пробиле прву руску одбрамбену линију у близини Запорожја.
Москва, са друге стране, тврди да су оборени украјински дронови изнад Курске и Белгородске области.
Први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански сматра да постоји велики ризик од директног сукоба између Москве и НАТО-а. 
Данас се у Сочију састају председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган. Осим билатералних питања, главна тема разговора биће договор о извозу жита из црноморских лука.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.