Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 13:46

Инспекција у Забели, суспендована четворица затворских чувара

Управа за извршење кривичних санкција саопштила је да је због догађаја од 17. августа, када су двојица осуђеника напустила круг Kазнено-поправног завода "Пожаревац – Забела" у делу у коме се налазе радни погони, наложен хитан инспекцијски надзор и да су због пропуста >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << суспендована четворица припадника Службе за обезбеђење.
У саопштењу се наводи да је – будући да су два осуђеника, од којих је један убрзо ухапшен, напустила део Завода у близини радних погона који нису обезбеђени после завршетка обука и повратка осуђеника у матичне павиљоне, истог дана подигнут ниво безбедности и у том делу објекта.
"Утврђена је и сумња на пропусте у раду четири припадника Службе за обезбеђење, због чега су одмах суспендована са посла. Безбедност других осуђеника и запослених није била доведена у питање ниједног тренутка због овог догађаја. Све околности су крајње озбиљно преиспитане, као и сваки аспект наших дужности и обавеза", напомиње се у саопштењу.
Наглашава се да Србија годинама, због професионалног и хуманог приступа раду, а према извештајима Савета Европе, спада у ред земаља са најбезбеднијим затворима, као и да та чињеница још више добија на значају имајући у виду да око 20.000 до 22.000 људи годишње прође кроз затворе.
"Брига о животима других људи носи највећу могућу одговорност и жао нам је што је наш посао у јавности мало видљив осим кад је обавештена о ванредним догађајима ове врсте", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.