Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 11:13

Волас поднео оставку, Грант Шапс нови британски министар одбране

Бивши министар енергетике Грант Шапс заменио је Бена Воласа на месту министра одбране
Бен Волас је претходоно поднео оставку коју је најавио половином јула.

Волас. коjи је и бивши капетан у британској војсци, рекао је прошлог месеца да жели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се повуче после четири године на тој функцији и да ће поднети оставку и на место посланика на следећим изборима како би "потражио нове могућности."
Шапс преузима положај у тренутку када Британија покушава да повећа производњу оружја, посебно артиљеријских граната, како би покушала да помогне Украјини да потисне руске снаге и попуни сопствене залихе.
Шапс (54) посетио је Кијев раније овог месеца, најављујући гаранције за финансирање извоза.
Кабинет премијера Ришија Сунакa саопштo је да је краљ Чарлс Трећи одобрио његово именовање.
Шапсу ће то бити пети ресор у последњих годину дана, након што је радио у четири различита министарства – саобраћаја, унутрашњих послова, привреде, енергетике и енергетске одрживости.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.