Izvor: RTS, 30.Avg.2023, 21:31

Црна Гора, грађани у ауто-колонама протестовали поводом формирања нове владе

Широм Црне Горе, поводом формирања нове Владе, одржани су протести грађана у ауто-колонама у више градова. Протести грађана незадовољних сарадњом са некадашњим партнерима ДПС-а и што коалиција За будућност Црне Горе неће бити део владајуће већине, одржани су у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Подгорици, Никшићу, Пљевљима, Тивту, Херцег Новом...
Представник организатора ауто-колона у Подгорици Иван Милић поручио је да учесници протеста позивају политичаре да се врате победи од 30. августа која је, како је оценио, препородила Црну Гору.
Представник окупљених грађана у Никшићу Радивоје Мишковић рекао је да протестом желе да искажу незадовољство поводом начина на који се формира нова влада.
"Захтијевамо да се испуни воља грађана исказана на изборима која је јасно казала да не жели ни ДПС ни његове сателите у новој влади. Од руководства Покрета Европа сад, која је иначе настала из владе коју смо доминантно ми подржали 30. августа 2020. године, захтијевамо да прекину политичке егзибиције и преговоре са онима који су и на предсједничким изборима били против кандидата ПЕС и куповали гласове и давали подршку Милу Ђукановићу", рекао је Мишковић испред канцеларија Покрета Европа сад у Никшићу.
Сматра да је српски народ у Црној Гори заслужио да има представника у извршној власти.
У Никшићу, саобраћај је на кружном току био блокиран 20 минута.
У Тивту, учесници протеста су се окупили на трајектном прелазу Лепетане.
У Пљевљима је, како јавља дописник РТЦГ, колона стала у улици Краља Петра између зграде Општине и Скупштине општине. Саобраћај је убрзо пуштен.
Протест се организује, како су рекли организатори, путем друштвених мрежа, због неслагања поводом формирања владе и незадовољства што коалиција За будућност Црне Горе неће бити део владајуће већине, као и због тога што се у владу уводе партије које су некад сарађивале са Милом Ђукановићем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.