Izvor: RTS, 30.Avg.2023, 06:00

Вучић данас са Лајчаком

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.
Састанак ће бити одржан у 12 часова, у згради Генералног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << секретаријата председника Републике, а након састанка медијима ће бити прослеђено саопштење, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Иако теме састанка нису саопштене, извесно је да ће једно од главних питања бити вишемесечна криза на КиМ и како пронаћи излаз из ње.
Састанак је и део припрема за наставак политичког дијалога у Бриселу.
Мирослав Лајчак се на маргинама бледског форума састао са Аљбином Куртијем и најавио наставак преговора на највишем нивоу већ у септембру.
Ово је трећа посета Лајчака Београду овог лета - у јуну је смиривање тензија у јужној покрајини од обе стране тражио заједно са америчким изаслаником Габриелом Ескобаром.
Захтеве је, затим, поновио тражећи одржавање локалних избора на северу КиМ уз учешће Срба и што скорији повратак дијалогу. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.