Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 06:46

Смењено пет високих званичника полиције због пропуста у вези са нередима у Атини

Грчка полиција је саопштила да је смењено пет високих официра који се сматрају одговорним за инциденте током сукоба навијача загребачког Динама и АЕK-а 7. августа испред стадиона АЕK-а у Атини, који су резултирали убиством навијача атинског клуба Михалиса Kацуриса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и повређивањем других навијача.
Смене су уследиле због пропуста у организацији који су резултирали несметаним уласком хрватских навијача у Атину и инцидентима испред стадиона АЕK-а у насељу Нова Филаделфија, у којима је настрадао навијач атинског клуба.
Kако се наводи у саопштењу полиције, два бригадна генерала и три директора полиције суспендовани су са својих функција до доношења коначне одлуке надлежних дисциплинских органа.
Додаје се да су два помоћника начелника Генералне полицијске управе Атике, Димитрис Давалос и Василис Kаламбокис, увече 7. августа били задужени за оперативно управљање случајем од уласка хрватских навијача у Атину и одласка на стадион АЕK-а.
Истовремено, одговорност је приписана двојици директора полиције и једном заменику директора због начина на који су располагали информацијама за прелазак хулигана преко њиховог подручја и непредузимања мера упркос информацијама које су имали. 
Претходно је због овог случаја смењено седам високих полицијских службеника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.