Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 05:45

Данас и сутра биће врело, лакше ћемо дисати од уторка

Хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење због високих температура – у најтоплијем делу дана жива у термометру биће између 35. и 38. подељка Целзијусове скале. У Београду ће бити до 37 степени. Веома топло биће и у понедељак, а промена времена се очекује у уторак. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
У Западној Србији, Шумадији, Поморављу и Југоисточној Србији на снази је црвено метео-упозорење, док је у остатку земље укључен наранџасти метео-аларм. То значи да су временске прилике опасне и да је потребно пратити обавештења и слушати савете стручњака.

У најтоплијем делу дана жива у термометру биће између 35. и 38. подељка. У Београду ће бити до 37 степени. Веома топло ће бити и у понедељак, а промена времена очекује се у уторак.
Тада ће температура бити нижа за 7 до 10 степени, уз кишу и пљускове, понегде и краткотрајне непогоде.
Шест савета како се изборити са несносним врућинама Када су темпeратуре високе, препорука је да се, посебно од 10 до 16 часова, не излази из куће. Уколико пак излазите, треба да предузмете одређене мере због високе температуре. 
Пијте пуно течности, чак и уколико нисте жедни, али избегавајте пића са кофеином, алкохолом или много шећера. Једите мале, лагане чешће оброке јер се од тешких оброка ваше тело греје, због енергије која је телу потребна да би се храна сварила.
Ограничите активности на отвореном на јутарње и вечерње сате, када је време свежије. Правите паузе у хладу и немојте се превише напрезати. Ваше тело ће вам рећи када треба да направите паузу, па га послушајте.
Обратите пажње на материјал одеће коју облачите – бирајте природне материјале. Памучна гардероба је добар избор по врућем времену, зато што памук упија додатну влагу и помаже вашем телу да се охлади.
Обавезно нанесите крему са заштитним фактором, носите наочаре за сунце и шешире са широким ободом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.