Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 14:06

Брнабићева у Лебану и Лесковцу: Овај део Србије добија ново лице

Председница Владе Ана Брнабић посетила је Лебане и Лесковац, где је обишла радове на инфраструктурним пројектима. Овај део Србије добија ново лице, поручила је премијерка у Лесковцу.
Ана Брнабић је стигла у Царичин град, археолошко налазиште >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << код Лебана у којем су почели опсежни радови. Постављено је 2,5 километара ограде, као и видео-надзор, а ускоро почиње и изградња центра за посетиоце. Све то кошта око три милиона евра.

Гради се и пут преко Радан планине, који повезује Јабланички и Топлички округ, бање и сва богатства у два округа. Вредност те инвестиције је милијарду и 800 милиона евра.
Како је премијерка рекла у Царичином граду, пут би требало да буде завршен до краја године.
Лебане су, као и Лесковац, део пројекта интегралног развоја, што значи да заједно на важним пројектима раде Влада, локална самоуправа и јавна предузећа. Пројекти се дефинишу и финансирају са једног места.
Према том пројекту, Лебане ће добити милион и 700 хиљада евра како би уложило у пројекте за које локална самоуправа сматра да су важни.
"Биће уређен центар Лебана, овај део Србије добија ново лице" Ана Брнабић је најавила да ће бити уређен центар Лебана, али и да ће помоћи приватном хотелијеру који је купио хотел у Лебану, због чега ће град након 20 година добити хотелске капацитете.
"Само један пут преко Радан планине, у који улажемо милијарду и 800 милиона евра, отворио је простор за развој та два округа јер су прелепа и имају потенцијал који нисмо искористили. Потенцијал четири бање - Куршумлијске, Луковске, Пролом и Сијаринске бања, Ђавољу варош, Царичин град… Само једним путем који правимо преко Радан планине отварамо туристички потенцијал, тако да овај део Србије добија ново лице", рекла је Ана Брнабић у Лесковцу, пре него што је стигла у Царичин град.
У Лесковцу, пре неколико дана отворен је нови стадион.
Премијерка је посету том граду започела обиласком Академије Јужна Србија, где ће бити изграђен регионални стартап центар. Држава улаже 82 милиона динара.
Брнабићева је посетила и брдо Хисар, прелепо излетиште које се налази скоро у строгом центру Лесковца и археолошки локалитет који чува историју града дугу 8.000 година.
У брдо Хисар, преко Министарства трговине и туризма, држава је уложила готово 20 милиона динара. Изграђена је приступна саобраћајница, пешачке стазе, летњиковци и видиковац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.