Izvor: RTS, 24.Avg.2023, 21:11

Две тоне кокаина заплењено на Атлантику, хапшења у Београду и Новом Саду

У једрилици у интернационалним водама на Атлантском океану заплењено је око две тоне кокаина. Ухапшено је више особа у Београду и Новом Саду. Сумња се да је ова група организовала транспорт кокаина из земаља Јужне Америке, до Западне Европе и Србије ради даље продаје. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Око две тоне кокаина заплењено је данас у једрилици "Оceania dos" дужине 22 метра, у интернационалним водама на Атлантском океану. Реч је о заједничкој акцији Тужилаштва за организовани криминал у Београду, београдске полиције, БИА, у координацији са Еурополом и полицијама више држава.
Опојна дрога кокаин била је упакована у више обележених појединачних пакета, који су се налазили у спортским торбама, саопштило је Tужилаштво за организовани криминал.
Једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин, које је организовао сада ухапшен С. К. који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.
Поред С. К., на територији Београда и Новог Сада, ухапшени су припадници ове организоване криминалне и то: Н. С., Н. С., и Б. К. Њима је одређено полицијско задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени у тужилаштво.
Наиме, постоје основи сумње да је ова организована криминална група у периоду од марта 2022. до данас 2023. године извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
Сумња се да су у овом периоду организовали транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Републике Србије ради даље продаје.
Како се наводи у саопштењу, обезбеђивали су једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање дроге и ангажовали посаду, што је било задужење за чешког и украјинског држављанина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.