Izvor: RTS, 23.Avg.2023, 19:24

Десет мртвих у удесу авиона у Русији, Пригожин на списку путника

Шеф приватне војне компаније "Вагнер", Јевгениј Пригожин налазио се на списку путника авиона који се срушио северно од Москве, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације. Смрт Пригожина потврдио је и "Вагнер" на свом Телеграм каналу. Специјална комисија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Федералне агенције за ваздушни саобраћај истраживаће пад авиона.
Приватни авион "Embraer Legacy", у којем се налазило седам путника и три члана посаде, срушио се током лета од Москве до Санкт Петерсбурга, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.

"Према прелиминарним информацијама, сви који су били у авиону су погинули“, наводи се у саопштењу.
Шеф приватне војне компаније "Вагнер", Јевгениј Пригожин налазио се на списку путника авиона који се срушио северно од Москве, саопштила је "Росавијација" и додала да је покренута истрага поводом несреће.

Летелица је пала у близини места Куженкино. 
И "Вагнер" се огласио на свом Телеграм каналу саопштивши да је Пригожин мртав. У објави се истиче да је то "резултат акција издајника Русије".
Како су прецизирале власти региона, на месту несреће су припадници безбедносних снага и Министарства за ванредне ситуације. Они истражују детаље инцидента и утврђују број погинулих. Специјална комисија Федералне агенције за ваздушни саобраћај истраживаће пад авиона.
Руска цивилна авијација објавила је списак путника и чланова посаде који су били у авиону. Међу њима је и шеф групе Вагнер Јевгениј Пригожин.
Поред Пригожина на листи путника били су Сергеј Пропустин, Евгениј Макариан, Александар Тотмин, Валериј Чекалов, Дмитри Уткин, Николај Матушев. Чланове посаде чинили су пилот Алексеј Левшин, копилот Русам Каримов и стјуардеса Кристина Распопова.
Представник хитне помоћи рекао је за Риа Новости да су на месту несреће пронађена тела осам људи. Претрага терена се наставља.


Пригожин је јуче објавио први видео-снимак од неуспеле побуне његових снага у Русији у којем је поручио да његова група чини све да Африке буде слободнија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.