Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 08:21

Неформална вечера за лидере региона у Атини, присуствује и председник Вучић

Грчки премијер Kиријакос Мицотакис организоваће вечерас неформалну вечеру за лидере региона, на којој ће учествовати и председник Србије Александар Вучић.
На састанку, који ће бити одржан у вили Максимос у Атини, разговараће се о проширењу и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << европској будућности региона, као и о енергетској безбедности на Балкану и у југоисточној Европи.
На вечери ће, поред Вучића, бити присутни председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, као и председник Црне Горе Јаков Милатовић, премијер Северне Македоније Димитар Kовачески, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Kришто. 
На скупу ће учествовати и лидери земаља региона које су чланице ЕУ - премијер Бугарске Николај Денков, Хрватске Андреј Пленковић и Румуније Јон-Марсел Чолаку, док су председница Словеније и председник Албаније спречени да дођу.
Председник Вучић изјавио је да ће се на данашњем неформалном састанку лидера региона у Атини, коме ће присуствовати високи представници ЕУ, разговарати о евроинтеграцијама Западног Балкана, а да за остале теме није сигуран. Он је јуче у изјави за српске медије у Будимпешти, на питање новинара о чему ће се разговорати у Атини, рекао да ће бити и других тема, али да не може о томе да говори јер је такав договор.
"То је супер тема и то је одлично, а видећемо које ће бити друге теме. Не би они мене због тога звали. А чак и да знам, не бих о томе говорио, јер договор је да о томе не причам", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.