Izvor: RTS, 20.Avg.2023, 16:12

Председник Вучић са Такером Карлсоном о геополитици

Председник Александар Вучић разговарао је у Будимпешти са политичким коментатором Такером Карлсоном и истакао да је то била изузетна прилика за размену мишљења о бројним темама које оптерећују геополитичку агенду данашњице.
"Разговор са једним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од највећих новинара данашњице @tuckercarlsontonight, човеком широког образовања и јединствене новинарске смелости. Свакако велики изазов за мене", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.
Познати амерички новинар и политички коментатор Такер Карлсон изјавио је да се у српској амбасади у Будимпешти сусрео са председником Србије Александром Вучићем са којим је, између осталог, разговарао и о рату Украјине и Русије и перспективама тог сукоба.
"Једна од његових тврдњи јесте да је рат у Украјини, рат против Русије који води НАТО, срушио економију Европе. Да уништење гасовода Северни ток које је спровела Бајденова администрација, било директно било путем посредника, убија немачку економију, највећу економију Европе и да се последице тога, где једна НАТО земља заправо напада другу, осећају широм Европе“, пренео је Карлсон Вучићеве речи у краткој видео објави на Твитеру.
Како је додао, према Вучићевим речима, овај сукоб штети свима у Европи, изузев можда, на дуже стазе, Русији, али, с друге стране, он јача све друге земље ван Европе, као што су заливске земље, Кина, Турска.
"Свет се ресетује као одговор на овај рат, који је мало компликованији од 'Хитлер против Черчила', 'добри против лоших'. 'Демократија!' Реч је о огромној прерасподели моћи која из САД и са Запада иде ка Истоку и то се дешава сада, али из неког разлога, мало људи у нашој земљи је свесно тога“, рекао је Карлсон после састанка са Вучићем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.