Izvor: RTS, 17.Avg.2023, 12:32

Положени венци на Споменик обешеним родољубима на Теразијама

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, у име Владе Србије, и члан Већа Београда Јован Јокић положили су данас венац на Споменик обешеним родољубима на Теразијама поводом обележавања 82 године од овог нацистичког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << злочина.
Зоран Антић је рекао да је Споменик обешеним родољубима симбол отпора нацистичком окупатору.

"Једина званична оптужба против родољуба који су стрељани и обешени на овом месту, било је пружање отпора. Морамо бити захвални свима који су дали живот за слободу током свих ослободилачких ратова", рекао је Антић.
Јокић је подсетио да су немачки окупатори тај сурови злочин починили како би угушили сваку врсту отпора и рекао да морамо учинити све да се нешто попут тога више никада не догоди у Србији и Београду.
"Данас смо се окупили да одамо почаст Јовану Јанковићу, Ратку Јевтићу, Велимиру Јовановићу, Светиславу Милину и Милораду Покрајцу, родољубима који су стрељани и обешени на Теразијама 17. августа 1941. године. Сећање на овај злочин и обешене родољубе никада не би требало да избледи. Споменик је дело вајара Николе Јанковића и подсећа нас на све оне који су током ослободилачких ратова дали живот за слободу", поручио је Јокић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.