Izvor: RTS, 15.Avg.2023, 18:23

Тинејџер из Филаделфије оптужен за планирање терористичког напада

Тинејџер из Филаделфије оптужен је за планирање потенцијално "катастрофалног терористичког напада", након што су федералне власти откриле да је наводно комуницирао са терористичком групом повезаном са Ал Каидом и прикупљао материјал за прављење бомби. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Неименовани 17-годишњак, био је у контакту са глобалном терористичком групом повезаном са Ал Каидом и имао је приступ "значајном" броју оружја и правио је бомбе, рекла је агентица ФБИ-ја Жаклин Мегвајер.

Тинејџер, који је ухапшен у петак, "спровео је опште истраживање" потенцијалних мета које нису биле ограничене на једну локацију и нису биле само у Филаделфији, рекла је Мегвајер.
"Највише забрињавајући су били докази о његовом приступу ватреном оружју и купљеним предметима и материјалима који се обично користи за прављење импровизованих експлозивних направа. Међу предметима које је купио била је тактичка опрема, жице, хемикалије и уређаји који се често користе као детонатори“, рекла је Магвајер.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.