Izvor: RTS, 13.Avg.2023, 12:58

Русија принудно зауставила теретни брод у Црном мору, испаљени хици упозорења; Кијев: Гранатиран Херсон, погинула беба

Рат у Украјини – 536. дан. Украјинске снаге покушавају пробој у западним деловима Доњецке области, саопштила је Русија. Наводи и да су оборени украјински дронови изнад Курске и Белгородске области. Кијев, са друге стране, тврди да је у руском гранатирању села у региону >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Херсон погинуло седам цивла, укључујући тронедељну бебу. Русија принудно зауставила теретни брод у Црном мору, испаљени хици упозорења. Немачки "Рајнметал" најавио испоруке дронова нове генерације Украјини.
Жестоке борбе воде се око Бахмута, где траје украјинска контраофанзива. Одбијени су напади руске пешадије у Доњецкој области. На мети руских пројектила су били Запорожје и област близу Кијева.

Председник Украјине Володимир Зеленски апеловао је на војнике да иду на фронт, истичући да је Украјина преузела иницијативу у рату.
Русија је спречила други напад на Кримски мост. Москва је најавила одговор на, како тврди, терористички напад.
Да би умирио америчке конзервативце, који се противе војној и финансијској помоћи Кијеву, пољски председник Анджеј Дуда инсистира да Русија буде заустављена у Украјини. Упозорава да Украјина нема довољно оружја за контраофанзиву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.