Izvor: RTS, 09.Avg.2023, 06:03

Русија: Оборена два украјинска дрона у близини Москве; Пољска шаље 2.000 војника на границу са Белорусијом

Рат у Украјини – 532. дан. Министарство одбране Русије саопштило је да је рано јутрос оборило два украјинска дрона у близини Москве, те да је ухапшен руски држављанин који је у јуну, дигао у ваздух гасовод на Криму. Најављује да ће повећати снаге на својим западним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << границама. Локалне власти у Дњепропетровској области известиле су да је у руском нападу на подручју Никопоља, претходне ноћи погинуо осамнаестогодишњи младић, као и да су још три мушкарца повређена. Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да се број погинулих у руским нападима на Покровск повећао на девет. Пољска шаље 2.000 војника на границу са Белорусијом.
Украјински званичници саопштили су да се број погинулих у руском ракетном нападу на Покровск у Доњецкој области повећао на седам, истовремено оптужујући руске снаге да циљају на хуманитарне раднике и спасиоце.

Украјинска служба безбедности, такође, навела је да је разоткрила женску шпијунску мрежу која ради за Руску Федерацију и приватну војну групу "Вагнер" Јевгенија Пригожина.  
Према тврдњама службе, четири Украјинке прикупљале су обавештајне податке о броју украјинских војника и фотографисале војну опрему у Доњецкој области.
Председник Украјине Володимир Зеленски, у међувремену, изјавио је да ће Кијев одговорити на руске нападе у Црном мору, да би осигурао безбедан извоз и увоз жита, као и друге робе.
С друге стране, руско министарство одбране одговорило је да су руске трупе гађале командно место украјинске војске у Покровску, а не цивилне објекте.
Руски председник Владимир Путин, истовремено, потписао је указ о суспензији пореских олакшица за "непријатељске земље", односно за државе које су увеле санкције Москви.
Заменик председника Савета за националну безбедност Русије Дмитриј Медведев, такође, изјавио је да ће Москва постићи мир под сопственим условима, иако се цео систем НАТО-а практично, отворено бори против ње.
Наставља се наоружавање Украјине. Вашингтон је најавио нови пакет помоћи Кијеву од 200 милиона долара и први контингент тенкова типа "абрамс".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.