Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 19:33

Ранилуг, на локал посланика Српске листе бачена експлозивна направа

На локал који се налази у саставу породичне куће посланика Српске листе у косовској скупштини, Зорана Максимовића из Ранилуга, синоћ око 23 сата бачена је експлозивна направа. Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << овог напада, рекао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Српска листа најоштије осудила напад.
Како је Зоран Максимовић потврдио за Косово онлајн, ручна експлозивна направа бачена је на башту локала који је у том тренутку био затворен.
"Ми смо били на одмору, код куће је била само ћерка, син је изашао. Сви су чули експлозију, али нису знали о чему се ради, и нико није видео ко је то учинио. На срећу, настала је само мања материјална штета. Случај је пријављен полицији, извршили су увиђај, били су полицајци из Гњилана и Приштине. Истрага је у току, и не бих могао ништа више да кажем", рекао је Максимовић.
Како је навео, овај догађај узнемирио је мештане Ранилуга.
Поводом напада у Ранилугу, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекоа је да је недопустив и забрињавајући бомбашки напад на имовину посланика Српске листе Зорана Максимовића, до кога долази након серије притисака и провокација над српским народом јужно од Ибра.
"Напад у коме тек пуком срећом нико није повређен, мора се најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом, јер шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису базбедни у својим домовима, на свом кућном прагу", наводи се у саопштењу.
"Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада који не сме остати још један нерасветљен етнички инцидент. Код Срба јужно од Ибра никада неће избледети сећање на све страхоте које су преживели од стране екстремиста и овакви инциденти само враћају осећај страха и узнемирености у српску заједницу", закључује директор Канцеларије за КиМ.
Огласила се Српска листа која најоштрије осуђује напад експлозивном направом на имовину посланика Српске листе Зорана Максимовића у Ранилугу.
"Захтевамо да се најхитније пронађу и приведу правди одговорни за овај гнусни чин који је узнемирио све Србе, посебно у Косовском Поморављу", наведено је у саопштењу. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.