Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 13:44

Мирослав Алексић напустио Народну странку и најавио формирање Народног покрета Србије

Делегати 106 од 126 одбора Народне странке из целе Србије на састанку на Опленцу код Тополе дали су подршку Мирославу Алексићу и одлучили да од данас иступе из те странке.
Нови покрет који је формиран данас на Опленцу наступаће под називом Народни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << покрет Србије, како се и звала прва странка коју је Алексић основао 2017. године и од наредне седмице кренуће у прикупљање 10.000 потписа за регистровање нове странке.
По оцени Алексића, између њега и Вука Јеремића није било личних сукоба, већ су се те разлике односиле на начин функционисања и приоритете у раду странке која "мора искључиво да слуша и уважава захтеве грађана и да ради на уједињавању опозиције у рушењу режима Александра Вучића".
Алексић је оценио да у Народној странци, оваква каква јесте, нема места за спровођење демократских избора, већ је то сада странка која је отуђена од народа и у служби малог броја политичара који седе у Београду.
На Опленцу донета је одлука да четири посланика у Народној скупштини који подржавају Алексића, формирају нови посланички клуб.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.