Izvor: RTS, 05.Avg.2023, 14:04

Падавине током ноћи, али се не очекује невреме; Олуја у Београду обарала дрвеће, град ломио прозоре, аутомобили под водом

Јака олујна киша захватила је поподне општину Горњи Милановац, а пљусак са градом падао је у Леушићима, Прањанима и Теочину. Олујно невреме после 14 сати погодило је и Београд. У многим деловима престонице падао је град, ветар је обарао дрвеће, носио контејнере, а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бујице су потопиле и улице и аутомобиле. РХМЗ је објавио да се у току ноћи у већини крајева очекује местимично киша, а пљускови с грмљавином још само на истоку и југоистоку Србије.
У наредних сат времена на подручју западне и југозападне Србије, на потезу од Ваљева до Ариља, очекују се јаки пљускови са грмљавином и количином кише већом од 20 милиметара у кратком временском периоду, као и краткотрајна појава града, наведено је у упозорењу РХМЗ.

Јача киша захватила је општину Горњи Милановац, а киша праћена градом падала је у Леушићима, Прањанима и Теочину.
У другом делу дана, у свим пределима Србије време ће бити веома нестабилно, па се очекују и краткотрајне временске непогоде у виду јаких пљускова са грмљавином, градом и олујним ударима ветра.
Најинтензивнији грмљавински процеси и већа количина падавина очекују се у централној и источној Србији, на истоку Војводине, деловима Београда, као и у деловима западне Србије, где може пасти и од 40 до 70 милиметара кише за 12 сати.
РХМЗ је раније издао метеоролошко упозорење на значајну промену времена у току данашњег дана, а у другој половини дана и на временске непогоде као што су обилне падавине, град и олујне ударе ветра.
Министарство унутрашњих послова саопштило је да интензивно прати кретање временских непогода које су задесиле земље у региону и да се предузимају све неопходне мере.
Град Нови Сад позвао је грађане да прате упозорења Републичког хидрометеоролошког завода и припреме се за најављене временске непогоде, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама, поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације МУП-а.
На југу и истоку Србије још данас ће бити врло топло - до 35 степени Целзијуса. У недељу и почетком следеће седмице, у свим пределима ће бити осетно хладније. Дневна температура биће испод просека за овај период године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.