Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 19:41

Протести "Србија против насиља" у Крушевцу и Ваљеву

Учесници пете протестне шетње "Србија против насиља" у Крушевцу и вечерас су се окупили на Тргу глумаца како би исказали незадовољство због свеопштег пораста насиља у друштву. Протест против насиља и у Ваљеву.
Захтеви незадовољних грађана су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << исти као и пре више од месец дана, када су започели протести у Крушевцу.

Учесници протеста су нагласили да имају вољу, да желе и знају како треба да изгледа Србија, као и да ово није само протест опозиције већ и других грађана.
Прошло је три месеца од трагичних догађаја у Србији, поручили су Крушевљани окупљени на Тргу глумаца, који су се потом мирно прошетали главном градском улицом и поручили да ће се поново састати наредног четвртка.
И Ваљево “против насиља“ Три месеца после трагедије у београдској ОШ “Владислав Рибникар" на 8. протесту “Ваљево против насиља" учествовали су новинар Ненад Кулачин и посредством видео-позива писац Марко Видојковић, аутори емисије и подкаста “Добар лош зао“.
“Ваљево је за 11 година владавине Александра Вучића изнедрило два хероја, Александра Обрадовића и Катарину Петровић и имам поштовање према овом граду", рекао је окупљеним грађанима Ненад Кулачин.
На протесту је затражено да се испуне сви захтеви грађана, тј. да буду смењени шеф БИА-а Александар Вулин и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и остали захтеви који су саопштени још на почетку организовања протеста.
Окупљеним Ваљевцима обратила се и Сенка Јанков, суспендована професорка гимназије у Зрењанину, која је активна у покрету “Нови оптимизам“ и позвала их на скуп против власти у Пећинцима 31. августа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.