Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 16:30

Портрет Ковин: сведочанство генерација које ту живе

Центар за културу и Туристичка организација други пут су организовали „Портрет Ковина", догађај намењен свима који су желели бесплатно да се фотографишу и сачувају сећање на градску славу. Циљ је да сви портрети остану у архиви, за будуће генерације, као сведочанство >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о људима који су ту живели.
"Портрет Ковина" је догађај који је осмислио Милан Живковић, уредник ликовног програма градског Центра за културу, цењени и награђивани фотограф. Желео је да приреди суграђанима једно пријатно искуство, али и да обогати фото архив Ковина, који већ годинама прави. Многи су са одушевљењем учествовали, фотографисали се и кренули кући задовољни, са професионалном фотографијом и једном лепом успоменом.
Мештани кажу да је занимљива манифестација и да ће бити занимљиво када једнога дана буде приређена изложба.
Сви који су се портретисали добили су одштампану фотографију, а у дигиталном облику наћи ће се на електронском билборду. Ипак, најлепши део очекује их крајем године, када ће бити приређена изложба, у црно-белој, уметничкој варијанти. Пошто ова манифестација на позитиван начин промовише Ковин, у припрему се укључила и Туристичка организација.
"Ми се трудимо да свака наша манифестација прерасте у туристичку понуду, али није увек до нас, мало И посетиоци И суграђани треба више да реагују И допринесу томе", каже Дивна Кирилов, директорка Туристичке организације Ковин. 
"Идеја је да се направи својеврсна временска капсула И да у архиву фотографије, за који сад скоро сви знају да постоји, остане пресек људи који су били тог дана у Ковину", истиче Милан Живковић, фотограф и уредник ликовног програма Центра за културу.
Више од стотину Ковинаца учествовало је у овој јединственој манифестацији, а организатори се надају да ће то бити један у низу традиционалних и препознатљивих догађаја у граду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.