Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 05:52

Први дан викенда за уживање, другог ће вам можда затребати кишобран

Пред нама је леп, ведар, сунчан дан са прогнозираном температуром до 33 степена, колико се очекује у Неготину и Нишу. Другог дана викенда сунцобране ће понегде заменити кишобрани.
До недеље пре подне у Србији ће бити ведро, а са запада стиже мало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << топлији ваздух. Свеже јутро са температуром понегде од свега 13 степени, замениће летња температура до 33 степена.

И у Београду ћемо коначно имати викенд без афричке врелине. Жива у термометру не би требало да пређе 32. подељак.
У целој земљи на снази је жути метео-аларм због релативно високих температура, а углавном је прогнозирана и висока вредност УВ индекса.
Другог дана викенда биће претежно сунчано и топло, али ће средином дана на северу, а после подне и увече и у осталим крајевима бити променљиво облачно, понегде с кишом, пљусковима и грмљавином, док ће се на југу задржати суво и веома топло време. Најнижа температура износиће од 13 степени до 21 степен, а највиша од 30 до 35 степени. 
У понедељак ће бити променљиво облачно и мало свежије, понегде с кишом, пљусковима и грмљавином. Најнижа температура износиће од 16 до 20, а највиша од 26 до 30 степени.
Слично време и у уторак – променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Најнижа температура износиће од 15 до 19 степени, а највиша од 28 степени до 31 степен. Увече и током ноћи на северу се очекује наоблачење с кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним северним ветром. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.