Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 12:36

Одложено суђење оцу осумњиченом да је ћерку држао заточену

Због одсуства адвоката одбране, одложен је почетак суђења Урошу. П., оцу који је оптужен да је своју ћерку Л. П. (8) држао заточену у стану на Звездари.
Почетак суђења заказан је за данас у Првом основном суду у Београду, где Урош П. требало да изнесе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << детаљну одбрану због оптужби да је осмогодишњу ћерку држао заточену.
Суђење је одложено због изостанка његовог адвоката Немање Лукића који је обавестио суд писаним путем да је до 15. августа на одмору, а због чега је доставио и потврду Адвокатске коморе за годишњи одмор.
Судија је Уроша П. питао да ли је упознат са тим да његов адвокат неће доћи на суђење, на шта је он одговорио да јесте.
У пратњи два чувара, осумњичени је у судницу доведен из притвора, у којем се налази од 28. марта, када је пронађен и ухапшен.
Оптужницом му се на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.
Оптужен је да је, како наводи тужилаштво, кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.
Како је раније најављено, тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.
У току истраге тужилаштво је испитало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу Полицијске станице Палилула, која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла девојчицу у купатилу стана.
Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола.
Прибављена је и медицинска документација која се односи на здравствено стање малолетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у ком је девојчица примљена на лекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.
Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство, али је после неколико дана пронађен и ухапшен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.