Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 06:07

Удар дроновима на индустријске објекте у Харкову; снажни удари руског Су-34 у правцу Купјанска

Рат у Украјини – 518. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се у Запорожју и Херсону. У Харковској области забележени су удари дроновима "шахид" на индустријске објекте, јављају украјински медији, позивајући се на градоначелника Первомајског Николаја Бакшејева. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шеф службе за информисање западне команде руске војске Сергеј Зибински саопштио је да су руски бомбардери извели два ваздушна удара у правцу Купјанска. Украјински председник Володимир Зеленски упозорава да неће толерисати корупцију или издају у државним пословима.
Настављају се жестоке борбе на југу и истоку земље. Украјински званичници саопштили су да су руске снаге извеле још један напад дроновима иранске производње на Кијев, али да су успешно оборени.

Британска амбасадорка при Уједињеним нацијама Барбара Вудворд навела је да су руске снаге, према обавештајним подацима Лондона, поставиле још мина на прилазима украјинским лукама, као и да би могле да почну да нападају цивилне бродове у Црном мору. 
С друге стране, Москва је оптужила украјинску војску да је покушала да нападне руски контролни брод у Црном мору беспилотним чамцима, али да су напади одбијени.
Кремљ је остао при ставу да је сада немогуће да се Русија врати споразуму о извозу украјинског жита црноморским лукама, зато што се део који се тиче руских интереса не спроводи.
За то време, америчко министарство одбране саопштило је да је послало Кијеву нови пакет војне помоћи у вредности од 400 милиона долара, који укључује муницију за ПВО системе ХИМАРС и НАСАМС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.