Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 06:06

Москва: Вашингтон губи контролу над својим марионетама; Бугарска шаље оклопне транспортере Кијеву

Рат у Украјини – 515. дан. Обновљен је друмски саобраћај на Кримском мосту, а украјински председник Володимир Зеленски поручује да тај мост његовој земљи "доноси рат, а не мир" и да је из тог разлога легитиман војни циљ. САД најављују обуку украјинских пилота за борбене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << авионе Ф-16. Софија је одлучила да пошаље око 100 оклопних транспортера Кијеву. Шведска влада најавила 522,6 милиона евра за опоравак Украјине.
Настављају се борбе широм Украјине. Кијев је оптужио Москву за напад на 11 региона широм Украјине током којих је, како кажу, најмање осам цивила изгубило живот.
Москва, с друге стране, тврди да су украјинске снаге гађале Белгородску област, те да је у нападу коришћена касетна муниција. 
У Запорожју је погинуо руски војни репортер агенције РИА Новости Ростислав Журављов. Москва поручује да ће одговорни за убиство новинара бити кажњени. Руска амбасада у Вашингтону одбацила је америчке тврдње да ће украјинска војска користити касетну муницију "селективно и пажљиво".
"Употреба касетног оружја од стране кијевског режима против цивилног становништва потврђује да Вашингтон губи контролу над својим марионетама", саопштила је руска амбасада у Вашингтону.
Саобраћај преко Kримског моста нормализован је након што је био привремено обустављен. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да мост који повезује полуострво Kрим с Русијом његовој земљи "доноси рат, а не мир" и да је из тог разлога легитиман војни циљ.
САД најављују обуку украјинских пилота за борбене авионе Ф16. Софија је одлучила да пошаље око 100 оклопних транспортера Кијеву. Шведска влада најавила 522,6 милиона евра за опоравак Украјине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.