Izvor: RTS, 21.Jul.2023, 15:54

На прелазу Реске огромна гужва, чекање на Хоргошу пола сата

Летња сезона је у пуном јеку, а викенд пред нама значи гужву на путевима и граничним прелазима. На граничном прелазу Хоргош, на улазу у Србију, задржавања су око 30 минута. Због повременог застоја и успореног рада информатичког система на мађарској страни, путницима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је потребно око два сата да би изашли из Мађарске на суседном прелазу Реске. Тридесет минута чека се на Прешеву, на Градини два сата у оба смера.
На граничном прелазу Хоргош, на улазу у Србију, задржавања су око 30 минута, за путничка возила отворено је пет терминала, шести за аутобусе.
Због повременог застоја и успореног рада информатичког система на мађарској страни, путницима је потребно око два сата да би изашли из Мађарске на суседном прелазу Реске.
Због тога је пуна и међузона на излазној страни Хоргоша, све до суседног прелаза, па се на улаз у Мађарску чека око 120 минута.
Око 90 процената путника на Хоргошу су страни држављани у транзиту кроз нашу земљу.
У Србију је за 12 сати, синоћ од 19 до 7 ујутру, ушло више од 15.000 путника у 3.500 путничких возила и 80 аутобуса. Деведесет одсто њих је у транзиту. Највећи је број држављана Турске.
Можда за овај викенд није добра идеја да се крене ка Мађарској, јер се у Будимпешти одржава се трка Формуле 1 на стази Хунгароринг.
Све до недеље биће вишесатна задржавања на повратку из Мађарске.
Тридесет минута на Прешеву, на Градини два сата у оба смера На граничном прелазу Батровци са Хрватском, после јутарње гужве, на улазак у земљу чека се око пола сата, док се на изласку из Србије возила задржавају двадесетак минута.

На граничним прелазима ка Црној Гори - Гостун и Јабука чека се и на улазак и на излазак из земље око пола сата. На граничном прелазу Шпиљани задржавање је око 20 минута.
На изласку из Србије на граничном прлазу Градина према Бугарској чека се два сата и готово исто толико на уласку у ту земљу.
Неки од камиона корсите магистрални пут Ниш – Димитровград чиме се ствара додатна гужва.
На алтернативном прелазу према Северној Македонији, Прохор Пчињски тренутно нема чекања, док се негде око 11 часова чекало до пола сата, колико је садашње задржавање на главном прелазу, Прешево.
На прелазу је четири коловозних трака које се по потреби могу мењати из излазних у улазне и обрнуто.
За протекла 24 часа прелаз је прошло око 2.000 људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.