Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 20:30

Летови између Београда и Катаније преусмерени на аеродром "Ламеција Терме"

Сутрашњи лет (21. јул) "Ер Србије" ЈУ538, између Београда и Катаније, као и лет ЈУ539 између Катаније и Београда преусмерени су на аеродром "Ламеција Терме", саопштила је "Ер Србија" и додала да ће и летови планирани за понедељак 24. јул и петак 28. јул такође бити преусмерени. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како се наводи у саопштењу "Ер Србије", после пожара који је у понедељак избио на аеродрому у Катанији, још увек су изузетно ограничене могућности за слетање и полетање са тог аеродрома, а приоритет имају авио-компаније из земаља Шенген зоне.
Отежавајућу околност, додају, представља и чињеница да аеродром у Палерму, који је "Ер Србија" користила у понедељак, није у могућности да прихвати све летове преусмерене из Катаније.
"Последично, сутрашњи (петак, 21. јул 2023) лет ‘Ер Србије’ ЈУ538, између Београда и Катаније, као и лет ЈУ539 између Катаније и Београда преусмерени су на аеродром ‘Ламеција Терме’ (СУФ)", истиче се у саопштењу.
Лет "Ер Србије" ЈУ538 између Београда и аеродрома "Ламеција Терме" полетеће са београдског аеродрома "Никола Тесла“ сутра (петак, 21. јул) у 13:30.
За путнике на том лету организован је аутобуски превоз између аеродрома "Ламеција Терме" и аеродрома у Катанији, као и аеродрома "Ламеција Терме" и Tрга папе Јована XXIII (Piazza Papa Giovanni XXIII) у Катанији.
Када је реч о путницима који треба да се врате из Катаније за Београд сутрашњим летом "Ер Србије" ЈУ539, полетање са аеродрома "Ламеција Терме" биће у 16:00 по локалном времену.
За путнике на том лету организован је трансфер до аеродрома "Ламеција Терме" који укључује аутобуски превоз и трајект.
Полазак аутобуса за путнике који путују мимо туристичких група биће у 9 часова ујутру по локалном времену са Piazza Papa Giovanni XXIII у Катанији. Путници туристичких група домаћих агенција ће информације о времену и месту поласка трансферних аутобуса добити од агенцијских водича.
"Ер Србија" је у контакту са свим путницима, без обзира на то да ли су карту купили самостално или посредством партнерских туристичких агенцијама које имају аранжмане на Сицилији, наглашава се у саопштењу.
Наредни летови "Ер Србије" између Београда и Катаније, планирани за понедељак 24. јул и петак 28. јул такође ће бити преусмерени на аеродром "Ламеција Терме". О свим детаљима путници ће бити благовремено обавештени, додају.
"За више информација, молимо путнике да позову контакт-центар Ер Србије на 0800 111 528 из Србије, на +381 11 311 21 23 из иностранства, да посете веб-сајт airserbia.com или Ер Србија странице на друштвеним мрежама", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.