Izvor: RTS, 15.Jul.2023, 18:49

Изабран нови Извршни одбор Народне странке – смењен Мирослав Алексић, нови председник ИО Слободан Доклестић

Председништво Народне странке изабрало је нови Извршни одбор, на чијем челу је до сада био Мирослав Алексић. За новог председника изабран је др Слободан Доклестић, председник Правног савета странке. Председништво је истовремено потврдило поверење Алексићу за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << вршење функције првог потпредседника странке, као и за вршење функције шефа посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије.
"Циљ ових одлука је да се осигурају демократски, поштени и транспарентни услови у страначком изборном процесу, као и равноправан третман свих кандидата на Редовној скупштини Народне странке, заказаној за 23. октобар 2023. године“, саопштено је из те странке.
Како се додаје, Председништво је приликом одлучивања посебно водило рачуна о равномерној заступљености симпатизера потенцијалних кандидата за председника странке, њиховој стручности и географској распоређености.
"На Скупштини у октобру неће се бирати само кандидати за страначке функције. То ће бити избор за карактер Народне странке, као и за чврстину њених идеолошких опредељења. Председништво Народне странке уверено је да ће на Скупштини бити потврђена одлучност странке да води одговорну националну политику дораслу актуелним изазовима, без спремности на труле компромисе“, истиче се у саопштењу.
Напомињу да ће Народна странка остати снажно посвећена очувању државних интереса на Косову и Метохији и остваривању бољег животног стандарда грађана у безбедном и уређеном друштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.