Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 19:36

Вучић са Рамом: Мењамо лоше политичко наслеђе, Отворени Балкан може да допринесе даљем зближавању народа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, после састанка са премијером Албаније Едијем Рамом у Београду, да су њих двојица, после деценија ћутања у односима Србије и Албаније, почели да мењају лоше политичко наслеђе. Каже да није видео Рамин предлог о ЗСО. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Наша дужност је да мир учинимо трајним, поручио је Еди Рама.
Председник Александар Вучић, о ситуацији на Косову и Метохији разговарао је у Београду са албанским премијером Едијем Рамом.

Након састанка у Вили "Мир" обратили су се новинарима. Међутим, председник Вучић је рекао да ће разговоре наставити и током вечери. 
Председник Вучић рекао је да Србија жели мир и ради на томе, као и да је српска страна испунила најважније тачке међународне заједнице за деескалацију ситуације на Косову и Метохији.
"План о деескалацији знам напамет, све тачке које се тичу Београда и Приштине и међународне заједнице. Србија је већ учинила две, а трећу не може без Приштине, јер је реч о симултаном повлачењу градоначелника који су добили три посто гласова и људи из околине општинских зграда. Све остало Србија и српска страна су испунили", истакао је Вучић на конференцији за новинаре са албанским премијером Едијем Рамом, одговарајући на питање новинара.
Еди Рама је у Београд дошао након посете Сарајеву и Подгорици. Албански премијер је турнеју почео састанцима у Скопљу и Приштини где се синоћ састао са Вјосом Османи и председником тамошње скупштине, не и са премијером привремених институција Аљбином Куртијем. Конференције за медије није било, а Рама је то објаснио речима да није имао саговорника. На тај начин желео је да истакне да се није састао са Куртијем.
Председник Србије Александар Вучић учествовао је претходно на трилатералном самиту у Бечу, заједно са аустријским канцеларом Карлом Нехамером и мађарским премијером Виктором Орбаном.
На конференцији за медије поручено је да Србија, Мађарска и Аустрија штите Европу од притиска миграција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.