Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 06:44

Грађани још данас могу без последица да предају оружје и муницију

Грађани Србије још данас могу да предају оружје без икакве кривичне одговорности, без потребе да се легитимишу, остављају податаке о себи и доказују порекло оружја. Могу и да позову полицијске службенике на адресу и тако предају оружје.
Грађани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије су у оквиру акције "Предај оружје", од 8. маја закључно са јучерашњим даном, полицији предали укупно 104.275 комада оружја и минско-експлозивних средстава, рекла је за РТС Бојана Отовић Пјановић из Службе за сузбијање криминала МУП-а Србије.

Од почетка акције предато је 78.302 комада оружја, 4.085.000 комада муниције и 25.914 комада минско - експлозивних средстава, а у те бројке урачунато је легално, нелегално и оружје и експлозивне направе које су предате након смрти лица, рекла је Отовић Пјановић.
"Већ у првим данима легализације било је јасно да ће премашти досадашње легализације. Највише оружја је предато у великим градским центрима, одзив грађана је на територији Србије задовољавајући", рекла је Отовић Пјановић.
Ово је, како каже, било у циљу да се превенирају потенцијални трагични догађаји.
После данашњег дана сви они код којих буде пронађено нелегално оружје сносиће озбиљне санкције, а изменама закона предвиђене су оштрије казне затвора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.