Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 12:57

У Скупштини Србије настављена расправа о Гашићу

Посланици Скупштине Србије наставили су рад постављањем посланичких питања влади чега су прешли на расправу о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу који је поднела група опозиционих посланика.
Седници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и данас присуствује премијерка Ана Брнабић. Седница је почела најпре са закашњењем од двадесетак минута, након чега је председник Скупштине Србије Владимир Орлић одредио паузу од сат времена, јер, како је образложио, део опозиције на чији предлог се одржава седница, није присутна у сали и није дала кворум за почетак седнице.

Расправа о смени министра унутрашњих послова, коју је предложила група опозиционих посланика почела је 15. јуна.
Премијерка Ана Брнабић је током расправе више пута поновила да не подржава смену министра полиције нити сматра да је он одговоран за трагедије у Осносној школи ''Владислав Рибникар'' и селима Дубона и Мало Орашје.
Скупштина је претходно завршила расправу о извештају РЕМ-а, као и о Предлогу за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији.
На дневни ред актуелне седнице је по хитном поступку, прошле недеље, уврштена и тачка која се односи на разрешење министра привреде Радета Басте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.