Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 15:40

Теретни воз налетео на аутомобил на пружном прелазу код Аде, повређене две жене

На железничкој прузи која се укршта са путем Иђош-Ада нешто пре 14 часова теретни воз налетео је на путнички аутомобил. Повређене су две жене. Ватрогасци и Хитна помоћ стигли су на време и успели да извуку путнике из аутомобила.
Две женске особе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су пребачене у Општу болницу у Кикинди из које је саопштено да је старија са тешким повредама главе и грудног коша превезена на даље лечење у КЦ Војводине. Друга особа има огреботине и нагњечења и није животно угрожена. Возачу аутомобила је здравствену помоћ пружила Хитна помоћ из Бечеја.
Из Полицијске управе Кикинда су потврдили да се догодила несрећа и да се композиција воза кретала од Новог Милошева ка Падеју, док је аутомобил ишао из правца Иђоша ка Ади.
Из предузећа "Србија карго" саопштавају да је старија жена повређена када је на путном прелазу обезбеђеном вертикалном друмском сигнализацијом, (Андрејин крст и знак Стоп), између станица Банатско Милошево и Падеј, код стајалишта Естер теретни воз налетео на путничко возило.
На лице места је изашла екипа хитне помоћи, која је повређену жена превезла у болницу, припадници МУП-а, као и Заједничка железничка комисија Инфраструктуре железнице Србије и "Србија Карга", која ће утврдити детаље ове несреће", додаје се у саопштењу.
Наглашавају да је теретна композиција, под редним бројем 51300, у свом саставу имала 19 празних вагона и саобраћала је из Панчева за Суботицу.
У саопштењу се апелује да се на путним прелазима поштују саобраћајни прописи и сви знакови упозорења, јер је то једини начин да се избегну овакве несреће и сачувају људски животи.
Заједничка комисија предузећа Инфраструктура железнице и Србија карго утврђује детаље несреће.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.