Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 11:43

Одборници Скупштине Београда о ребалансу; Шапић: Од септембра за предшколце бесплатно енглески језик

Одборници Скупштине града Београда почели су седницу на којој ће између осталог, разматратри и предлог за измену Одлуке о градском буџету за ову годину. Ако буде потребе до краја године ћемо урадити још један ребаланс, циљ је када се подвуче година да реализација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << буде што боља, рекао је градоначелник Александар Шапић.
Градоначелник Београда Александар Шапић је на конференцији за новинаре уочи почетка седнице Скупштине града, најавио је да ће од септембра за све предшколце бити обезбеђен бесплатно енглески језик, као и да ће бити уведени пречишћивачи ваздуха у вртићима, основним и средњим школама.
Истакао је да ће за те намене средства бити обезбеђена ребалансом буџета који је пред одборницима.
Одборници су данас почели нову седницу Скупштине града на чијем је дневном реду ребаланс градског буџета, а Шапић каже да ће вероватно бити урађен још један ребаланс у септембру, подсетивши да је то најавио још раније, када је изгласан буџет, те да се тако понашају све успешне компаније које раде пресеке неколико пута у току године.
"Данас пребацујемо са неких позиција новац, неке друге отварамо и то ћемо исто урадити у септембру. Ако буде потребе до краја године ћемо урадити још један ребаланс. Циљ је када се подвуче година да реализација буде што боља", истакао је Шапић.

Шапић очекује да ће у току лета бити завршена набавка за безбедносне станице, у којима ће, каже, боравити пре свега комунална милиција, а с обзиром на то да ће то бити озбиљни инфраструктурни објекти биће понуђени и београдској полицији, да имају своје представнике у њима.
Према његовим речима, очекује, уколико се све заврши по плану, да ће на пролеће следеће године у читавом граду постојати те станице.
“Нисмо одустали ни од једне ствари коју смо најавили у јуну, да ли смо имали проблеме јесмо, али нећемо одустати”, поручио је Шапић.
Увођења реда у јавне службе Он је истакао да се у претходном периоду понашао изузетно одговорно, наводећи да је почео да уводи ред и у неке службе, али и у јавне радове.
“Најавили смо неке велике пројекте, очекујемо да ћемо у току године потписати уговор везано за тунел са Владом Србије“, рекао је Шапић и додао да је градска власт кренула да ради на стотине улица.
Подсетио је да више нема листа чекања за персоналне асистенте, да је донета одлука о бесплатним вртићима, уџбеницима, бесплатан превоз за средњошколце…
“Што се тиче система јавног превоза, очекујем да до краја лета читав систем буде заокружен, а онда ћу да изађем пред вас и да вам покажем шта смо успели да урадимо од априла до краја августа да видите шта је урађео за пар месеци, а шта у претходних 12 година”, навео је Шапић.
Крајем лета доступнији јавни превоз Каже да до краја месеца очекује да ће се имплементирати ГПС и да ће заживети већ почетком јула, те најавио и да продајна места за карте буду на 300 нових киоска.
“Сада већ могу да тврдим да ћемо крајем лета имати потпуно једноставнији и прецизнији и доступнији јавни превоз”, рекао је Шапић.
Градоначелник истиче да ће на јесен у значајној мери моћи да се конкретно виде ствари које су урађене у претходних годину и по дана.
Иначе, Шапић је за градоначелника изабран пре тачно годину дана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.