Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 11:18

Вучић са представницима ЕУ и земаља Квинте

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са шефом мисије ЕУ у Србији и амбасадорима земаља Квинте.
Председник Вучић састао се са представницима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и шефом делегације Европске уније у Србији.
"Замолио сам их да учине све што је у њиховој моћи и спрече Куртија да изазове нови рат на Балкану", написао је председник Србије на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav".
На конференцији за медије са словеначком председницом Наташом Пирц Мусар, Вучић је рекао да је са представницима Квинте и ЕУ разговарао о последњим дешавањима на северу КиМ, као и о хапшењу косовских специјалаца на територији централне Србије.
"Разговарали смо о забрани за улазак српске робе и српских људи, са таблицама из Србије, као и о могућностима да деескалирамо ситуацију и такве односе. Да ли ћемо успети у томе, не зависи од Србије јер ми ништа нисмо учинили да се погорша. Није рањен ниједан Албанац, само шесторо Срба у последњих шест месеци", рекао је Вучић.
Додао је да ће се Србија према ухапшеним косовским полицајцима понашати као озбиљна држава.
"Нису добили батине, нити су малтретирани, за разлику од Срба који се без разлога хапсе и о чему се ћути", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.