Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 20:13

Вода у кућама, двориштима и подрумима - нека села плављена четврти пут

Док се отклањају последице поплава у Поморављу, у Свилајнцу се излила река Трстена. Због обилних падавина и изливања Моравице, уведена је ванредна ситуација и у Сокобањи. Ванредно и у деловима општине Мајданпек.
У Сокобањи након што се Моравица >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << повукла мештани сагледавају последице. Под водом су биле градске улице, сеоски путеви, а најтеже је било у насељу Чаир где је поплављено педесетак кућа. 
Током ноћи и јутра трајала је борба да вода не поплави и депонију на обали реке. 
"Успели смо да одбранимо насеље од 50 кућа, бранили смо тај део јер депонија би стигла у Бованско језеро одакле Алексинац добија пијаћу воду", рекао је Миодраг Николић, председник Општине Сокобања. 
На територији Крушевца, под водом је било 55 објеката и 200 хектара ораница.
У Коцељеви је ванредна ситуација на снази већ месец дана. Поједина села, попут Каменице, плављена су четири пута. За мање од месеца било је више воде него у полавама 2014. године.
"Овај канал главни нису хтели да очисте и сад су ту хемикалије, вода не може да иде у Тамнаву, ово је немогуће овако живети", каже Радојко Илић из Каменице. 
Борисав Тодоровић из Голочела прича да је вода била свуда у кући и дворишту.
Вода у подрумима и кућа и стамбених зграда, оштећени помоћни објекти и покућство и у чачанском крају. 
"Оваква вода до сада није била, почев од школе и низводно је направила штете на путевима", рекао је Крстомир Драгићевић, мештанин села Лознице. 
Микан Живковић из Чачка испричао је да је било поплављено цело двориште, подрум, дневна соба и да је остало блато. "У подруму је котао, замрзивач, не знам шта да вам кажем", рекао је Живковић.
На сеоском подручју у чачанском крају уништене су оранице, пластеници и више од 30 километара локалних путева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.