Izvor: RTS, 29.Maj.2023, 19:46

МУП: Наставља се обилазак становништва у подручјима где су најављене обилне падавине

На састанку начелника Сектора за ванредне ситуације Луке Чаушић са директором ЈВП "Србијаводе" Гораном Пузовићем и помоћником директора РХМЗ Гораном Михајловићем, договорено је да се, без одлагања, настави обилазак становништва у подручјима где су најављене обилне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << падавине и евидентирана критична места, затим подручја где су у току санациони радови, заједно са представницима ЈВП "Србијаводе" и начелницима или представницима штабова за ванредне ситуације локалних самоуправа.
Вршилац дужности помоћника министра полиције и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић одржао је састанак са начелницима организационих јединица Сектора у Србији, директором ЈВП "Србијаводе" Гораном Пузовићем и помоћником директора РХМЗ Гораном Михајловићем, саопштио је МУП.

"Састанак је одржан у циљу предузимања правовремених превентивних и оперативних мера како би се цео систем заштите и спасавања подигао на највиши ниво, а након најава Републичког хидрометеоролошког завода да се током недеље очекују обилне падавине које ће захватити већи део територије Републике Србије и које могу проузроковати бујичне поплаве", наводи се у саопштењу.
На састанку је договорено да се, без одлагања, настави обилазак становништва у подручјима где су најављене обилне падавине и евидентирана критична места, затим подручја где су у току санациони радови, заједно са представницима ЈВП "Србијаводе" и начелницима или представницима штабова за ванредне ситуације локалних самоуправа.
Такође, након обилних падавина претходних дана које су проузроковале бујичне поплаве, из којих су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а евакуисали 12 лица, представници МУП настављају да помажу становништву у санирању последица кроз црпљење воде из поплављених домаћинстава.
По потреби биће ангажовано додатно људство и механизација, у циљу спречавања плављења подручја, заштите становништва и њихове имовине, саопштио је МУП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.