Izvor: RTS, 28.Maj.2023, 12:12

Експлозија код шопинг-центра у Ријеци, двоје ухапшених – пронађене још две бомбе

У близини управне зграде пословног субјекта код трговачког центра на Пећинама у Ријеци, активирана је непозната експлозивна направа. Нема повређених, саопштила је Полицијска управа приморско-горанска.
Непосредно пре тог догађаја, око поноћи, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полицијски службеници Полицијске управе приморско-горанске су испред трговачког центра на подручју Кострене затекли немачког и хрватског држављанина, који су тамо оставили експлозивну направу.
Они су ухапшени и приведени у полицијску станицу.
Осумњичени су имали и трећу направу, а све се доводи у везу с експлозијом од 21. маја на подручју трговачког центра на Вежици у Ријеци, када је услед активирања непознате експлозивне направе оштећено стакло на вратима трговачког центра.
Министар унутрашњих послова Давор Божиновић захвалио је полицији на брзој акцији.
"Честитам полицији на професионалном и ефикасном раду у откривању и хапшењу особа које се доводе у везу са серијом постављених експлозивних направа на подручју Ријеке. Њихова преданост у раду јамац је сигурности грађана и заштите јавног реда и мира", написао је Божиновић на Твитеру.
Увиђај је у току.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.