Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 17:18

Јереван: Јерменија и Азербејџан постигли договор о међусобном признавању

Јерменија и Азербејџан постигли су договор о међусобном признавању територијалног интегритета, изјавио је јерменски премијер Никол Пашињан.
Kако наводи агенција Тас, јерменски премијер је то изјавио на проширеном састанку Врховног евроазијског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << економског савета.

''Желео бих да потврдим да су се Јерменија и Азербејџан договорили да међусобно признају територијални интегритет и, морам да кажем, веома добро напредујемо ка решавању наших односа на овој основи'', рекао је Пашињан.
Раније данас, председник Азербејџана Илхам Алијев рекао је да постоји могућност постизања мировног споразума између Бакуа и Јеревана, с обзиром да је Јерменија признала спорни регион Нагорно-Kарабах као део Азербејџана.
''Верујем да постоје могућности за постизање мировног споразума, посебно имајући у виду да је Јерменија званично признала Kарабаһ као део Азербејџана'', рекао је Алијев.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.