Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 10:41

СПЦ: Упутство верном народу који учествује у Спасовданској литији

Српска православна црква позива све оне који желе да на празник Вазнесења Господњег учествују у Спасовданској литији да се од 18 часова окупе у Улици краља Милана, на потезу од Теразија до раскрснице са Улицом кнеза Милоша, где ће добити и упутства организатора. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Из Српске православне цркве наводе да је предвиђено да Спасовданска литија крене у 19 часова, застане на углу Улица краља Милана и краља Милутина, где ће патријарх српски Порфирије служити помен пострадалим ђацима, младима пострадалим у младеновачким селима и свим жртвама породичног и сваког другог насиља.
Додаје се да ће процесија, са кивотом Светог Николаја Српског, преко Трга Славија и Булевара ослобођења доћи до Спомен-храма Светог Саве, пред којим ће патријарх Порфирије служити молебан и обратити се верном народу.
"С вером и молитвом, уз Светог владику Николаја, корачајмо београдским улицама ради исцељења душе и тела, освећења улица и тргова и за мир међу људима!", поручили су из Српске православне цркве.
Мошти Светог Николаја Српског стигле су јуче у послеподневним часовима у Београд, у Храм вазнесења Господњег где је, у присуству патријарха Порфирија, почело празнично бденије са служењем молебна.
Мошти свеца биће од вечерас у Храму Светог Саве на Врачару, закључно са вечерњим богослужењем у недељу, 27. маја.
Викар патријарха, владика Петар Топлички, објаснио је у разговору за РТС зашто је патријарх донео одлуку да мошти баш овог светитеља буду на челу литије.
“Његова светост патријарх Порфирије је добро сагледао и ослушнуо, добро познавајући срца своје пастве, свог народа да би долазак тако једног дивног светитеља, који је један од наших највољенијих, да би његов долазак обрадовао многе и донео утеху“, рекао је викар патријарха.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.