Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 19:47

Одређен притвор осумњиченом за покушај убиства на Врачару

Виши суд у Београду одредио је до 30 дана притвора Н. Ђ. (20) осумњиченом да је 22. маја у Улици Максима Горког на Врачару, хицима из пиштоља нанео тешке телесне повреде А. П. и Д. Л. 
Притвор осумњиченом је одређен због постојања особитих околности које >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, због особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и јер је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка. 
Осумњичени се раније данас на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје право да не износи одбрану, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.            
На терет му се стављају кривична дела тешко убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Н. Ђ. је, како се сумња, 22. маја из непосредне близине испалио најмање четири пројектила у А. П. и задао му тешке телесне повреде.
Један од пројектила испаљених у правцу А. П. погодио је Д. Л., који је такође задобио тешке телесне повреде.
Након тога, осумњичени се трчећим кораком удаљио с лица места у правцу Чубурске улице, али га је полиција убрзо пронашла и ухапсила.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.