Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 19:25

Штимац о девојчици са којом нико неће на матуру: Не треба да буде никакве разлике између нас

На Твитеру је осванула информација о петнаестогодишњој девојчици ромске националности из Врбаса коју су вршњаци понижавали, и са којом нико није хтео да иде на матуру. Кошаркаш Владимира Штимац наводи за РТС да га је веома погодила информација да девојчица неће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << имати пратиоца на матури. "Мене је то погодило, и ја сам одреаговао онако како сам одреаговао, онако како ја знам - експлозивно, као један отац јер и ја имам ћерку и сина и не бих волео да се њима нешто тако деси", каже Штимац.
Владимир Штимац је рекао да га је информација да девојчица неће имати партнера на матури јако погодила, те да би јој се, да нема обавеза према матичном клубу у иностранству, придружио на матури.
"Волео бих да могу да стигнем и ја бих отишао исто на ту матуру, појавио бих се сигурно, али имам обавезе, ја сам у иностранству, играм плеј-оф тренутно и нисам у могућности да дођем", наводи Штимац.
Указује да је разговарао са оцем девојчице који му, како каже, није тражио апсолутно ништа.
"Желим да нагласим да сам разговарао са оцем девојчице и они нису тражили финансијску помоћ, нису тражили апсолутно ништа. Ја сам их замолио да учествујем јер сам једноставно желео да се дете осећа срећније. Значи, није уопште била ствар у финансијама, они имају, не оскудевају ни у чему. Буквално имају све. Мени је било јако тешко, и ја сам само хтео да дам, пружим неки допринос, и драго ми је да ми је отац девојчице дозволио да будем део њене среће", наводи Штимац.
Указује да га је информација о петнаестогодишњој девојчици погодила као човека јер, како каже, сви смо ми равноправни и не треба да буде никакве разлике између нас. Са друге стране погодила га је и као оца два детета.
"Мене је то погодило и ја сам одреаговао онако како сам одреаговао, онако како ја знам – експлозивно, као један отац јер и ја имам ћерку и сина и не бих волео да се њима нешто тако деси", закључио је кошаркаш.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.