Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 15:01

Четворо деце преживело пад авиона у Колумбији – војска их пронашла у џунгли након две недеље

Четири детета пронађена су жива у џунгли у Колумбији две недеље од пада авиона којим су путовали. Децу су спасли припадници колумбијске војске, цивилног ваздухопловства и ватрогасци. Најмлађе дете има 11 месеци.
Деца су пронађена у густој џунгли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на југу Колумбије, две недеље након што је авион "цесна 206" којим су летели пао, рекао је колумбијски председник Густаво Петро.
Четворо деце су спасили припадници колумбијске војске, цивилне авијације и ватрогасци у џунгли у колумбијској покрајини Какета.
Најстарије дете има 13 година, друго девет, треће четири године, а најмлађе дете има 11 месеци.
Авион "цесна 206" у којој се налазило седморо људи летео је од Араракуаре у покрајини Амазонас, а требало је да слети у Сан Хосе дел Гуавијаре, а преко радио-везе је 1. маја из авиона послат сигнал за помоћ.
Петро је навео да је вест о проналаску деце радост за целу земљу.
У авионској несрећи је погинуо пилот и двоје одраслих.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.